Sztrájk

2021.09.20. 16:28

George Simion nagyszabású tüntetést tervez a fővárosban

Fotó: zdg.md

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói mindaddig sztrájkolni fognak, amíg a Cîţu-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlament elé nem kerül – közölte George Simion, a párt képviselőházi frakcióvezetője és társelnöke.

Hétfőn az AUR képviselői és szenátorai ismét tüntettek a parlamentben. Egy „Sztrájk” feliratú transzparenst feszítettek ki, és papírlapokat tartottak a magasba a bizalmatlansági indítvány megszavazására buzdító, illetve a COVID-tanúsítvány bevezetése ellen tiltakozó feliratokkal. Ezután bementek az ülésterembe, de az erkélyen foglaltak helyet.

George Simion kifejtette, a parlamenti sztrájk alkotmányos, és demokrácia elvein alapul. A precedens nélküli akcióra azért van szükség, mert Florin Cîţunak már rég le kellett volna mondania – jelentette ki az AUR társelnöke, hozzátéve, hogy a párt törvényhozói jelen lesznek a parlamenti vitákon, de nem szavaznak sem a szakbizottságokban, sem a plenáris üléseken.

A frakcióvezető azt is bejelentette, hogy az AUR törvényhozói hétfő este csatlakozni fognak a fővárosi Victoriei térre tervezett Covid-igazolvány-ellenes tüntetéshez, „azokhoz a románokhoz, akik a szabadságért harcolnak”. Ugyanakkor a párt egy nagy tüntetést tervez Bukarestben, amelyre a szakszervezeteket, a munkaadókat és „minden román közembert” várnak – jelentette ki Simion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában