Kifogytak

2020.04.07. 18:25

Az Antibiotice Iaşi sürgősségi eljárással újrakezdi a paracetamol és a novocalmin gyártását

Paracetamolt és novocalmint fog a romániai gyógyszertáraknak és kórházaknak szállítani az Antibiotice Iaşi gyógyszergyár, amely most sürgősen újrakezdi ezek gyártását, jelentette be kedden a vállalat.

????????????????????????????????????

Fotó: BOJANRADOVIC.COM / www.luminus-studio.si

A gyógyszergyár képviselői elmondták, sürgősségi eljárással újra elkezdték gyártani a paracetamol és a metamizol-nátrium (vény alapján megvehető, a paracetamol alternatívájaként ismert gyógyszer) alapú gyógyszereket, tekintve, hogy világszerte ezt a két szert ajánlják a COVID-19 fertőzés esetében fellépő láz és enyhébb tünetek kezelésére.

A vállalat rendelkezik a gyógyszergyártáshoz és -értékesítéshez szükséges minden engedéllyel, felszereléssel és tapasztalattal, így a COVID-19 tüneti kezeléséhez szükséges gyógyszereket is képes nagy mennyiségben legyártani, mondta el Ioan Nani, az Antibiotice Iaşi vezérigazgatója.

A cég képviselői szerint a paracetamol hatékony a légúti fertőzések kezelésében, a láz és a fájdalom csökkentésében, emiatt csökkentek drasztikusan ebben az időszakban a patikák készletei.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában