Szerződés

2024.07.10. 11:40

Románia közel egymilliárd dollár értékben tüzérségi fegyverrendszereket vásárol Dél-Koreából

Fotó: REUTERS

MTI

Aláírták a szerződést, amelynek értelmében Románia közel egymilliárd dollár értékben tüzérségi fegyvereket vásárol Dél-Koreából - közölte a Hanwha Aerospace dél-koreai vállalat. A szerződést a bukaresti védelmi minisztériummal kötötte meg az ázsiai cég.
A szerződés értelmében a Hanwha Aerospace 54 K9-es önjáró löveget, 36 K10-es automatizált lövedék-utántöltő járművet, lőszert, valamint kiszolgáló járműveket szállít a román hadseregnek. Az eszközök leszállítása 2027 elején kezdődik, s 2029-ig tart majd. A szerződés értelmében a járművek zömét Romániában fogják legyártani helyi beszállítók bevonásával.
"A Hanwha Aerospace eltökélt abban, hogy maximalizálja a román védelmi ipar számára származó hasznot" - idézte az economedia.ro Peter Baét, a Hanwha Aerospace Europe alelnökét.
Románia lesz a tizedik ország és a hatodik NATO-tagállam, mely hadrendbe állítja a K9-es önjáró lövegeket. Ausztrália és Norvégia után Románia a harmadik állam, mely K10-es automatizált lövedék-utántöltő járműveket vásárol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!