Találkozó

2024.07.10. 09:09

NATO75/Iohannis: készen állunk az érdemi vitákra és határozott döntésekre

Fotó: presidency.ro

Agerpres

Florin Ştefan, az AGERPRES különtudósítója jelenti: A NATO jubileumi csúcstalálkozóján részt vevő Klaus Iohannis román államfő kedd este a közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy a szövetséges vezetők "készen állnak az érdemi megbeszélésekre és határozott döntésekre a kollektív biztonság és ellenálló képesség növelése érdekében".
"Ma kezdődik Washingtonban a #NATO jubileumi csúcstalálkozója, amely rendkívül fontos az ambiciózus szövetséges programunk és a transzatlanti egység előmozdítása szempontjából" - írta még bejegyzésében Románia elnöke. A szöveg mellé Iohannis mellékelt egy csoportképet is, amely a NATO 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen készült.
Klaus Iohannis államfő ma és csütörtökön részt vesz a washingtoni NATO-csúcson, amelynek keretében a
tagállami vezetők többek között fontos döntéseket fognak hozni az Ukrajna hosszú távú, nagyobb kiszámíthatóságot biztosító támogatásának fokozásáról, emellett a kollektív elrettentés és védelmi pozíció további megerősítéséről és korszerűsítéséről is megállapodnak.
Klaus Iohannis elnököt ma dél körül, a NATO-csúcstalálkozóra érkezve Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Joe Biden amerikai elnök fogadja. Az este folyamán Klaus Iohannis a többi tagállam vezetőjével együtt részt vesz a Joe Biden elnök által a Fehér Házban szervezett vacsorán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában