ANI

2024.07.10. 12:46

Érdekellentétet állapított meg az ANI Dominic Fritz temesvári polgármester esetében

Agerpres

Érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Dominic Fritz temesvári polgármester esetében.
Az ANI szerdai tájékoztatása szerint Dominic Fritz a négy évvel ezelőtti választási kampány alatt kölcsönt vett fel egy személytől, majd 2020 novemberében összeállított egy közigazgatási iratot, amely kedvezményezett helyzetbe hozta az érintett személy által képviselt céget.
Az elöljáró egy szerdai Facebook-bejegyzésben "abszurdnak" és "teljesen megalapozatlannak" nevezte az ANI vádjait, ugyanakkor bejelentette, hogy megtámadja a döntést a bíróságon.
"Ez az egész olyan, mint a Jereváni Rádió: ők azt állítják, hogy részt vettem egy övezeti rendezési terv kidolgozásában egy olyan kedvezményezett számára, aki pénzt adott kölcsön nekem - csakhogy én nem vettem részt ilyenben, nem ő volt a kedvezményezett, és nem nekem adott kölcsön pénzt' - magyarázta bejegyzésében a polgármester.
Az ügyet ismertetve rámutatott, egy építész elkészítette ügyfele számára egy övezeti rendezési terv (PUZ) műszaki dokumentációját, amely az előző polgármester aláírásával végigment az ilyen esetekre előírt eljáráson, és Fritz hivatalba lépésekor már csak a városi tanács jóváhagyására várt. "Hogy ne a korábbi polgármester által aláírt dokumentum kerüljön a tanács elé, a kollégáim a mandátumom első napjaiban arra kértek, hogy még egyszer írjam alá a jóváhagyási jegyzőkönyvet, amely a dokumentációt egy vessző megváltoztatása nélkül a helyi tanács elé utalta. Az építész, aki nem a rendezési terv haszonélvezője, ahogy azt az ANI állítja, hanem csak kidolgozta azt egy ügyfél számára, tehát semmiféle haszna nem származott abból, hogy azt megszavazzák vagy sem, egyben az USR helyi tanácsosa. Ő adott kölcsön a 2020-as polgármesteri kampány során 25.000 lejt, amiből én személy szerint egyetlen lejt sem láttam, és amit visszafizettek neki, amikor az Állandó Választási Hatóság visszaadta a kampánypénzt (Romániában így finanszírozzák a választási kampányokat)' - magyarázta Temesvár polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában