Növekedés

2024.06.21. 15:32

Támogatási programot hagyott jóvá a kormány a feldolgozóipari vállalatok számára

Mintegy 600 millió eurós állami támogatási programot hagyott jóvá pénteki ülésén a kormány a feldolgozóipari vállalatok számára.

Forrás: Pixabay

Agerpres

Radu Oprea gazdasági miniszter szerint a program négy évre szól, és idén 149 millió eurós költségvetéssel rendelkezik.

A tárcavezető a kormányülést követő sajtótájékoztatón felhívta a feldolgozóipari vállalatok figyelmét, hogy az érdekeltek kövessék a minisztérium honlapját, amelyen rövidesen megjelenik a pályázati kiírás.

Friss statisztikai adatokra hivatkozva a miniszter azt is elmondta, hogy Romániában az egy lakosra jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított értéke megegyezik a lengyelországival. Hozzátette, neves pénzintézetek és szakkiadványok becslései szerint uniós viszonylatban Románia fogja elérni idén az egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - gazdasági bővülést. Emlékeztetett arra is, hogy míg az Európai Unióban 2 százalékkal visszaesett az ipari termelés idén áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, Románia 3,8 százalékos növekedést jegyzett. "Ez azt jelenti, hogy jók a kilátásai a romániai iparnak" – tette hozzá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában