Találkozó

2024.06.18. 11:09

Markus Söder bajor kormányfő a hivatalában fogadta Marcel Ciolacu miniszterelnököt

Fotó: gov.ro

Agerpres

Markus Söder bajor kormányfő a hivatalában fogadta ma a németországi hivatalos látogatáson tartózkodó román miniszterelnököt.
A Marcel Ciolacu fogadására rendezett ceremóniát a két kormány együttes ülése követi. Az eseményre a román-bajor kétoldalú kapcsolatok fennállásának 25. évfordulója alkalmából kerítettek sort.
A román kormány által korábban bejelentett program szerint a két miniszterelnök délután közös sajtótájékoztatót tart.
A Marcel Ciolacu miniszterelnököt németországi hivatalos látogatására elkísérő delegáció tagja Sorin Grindeanu szállításügyi, Angel Tîlvăr védelmi, Luminiţa Odobescu külügyi, Ştefan-Radu Oprea gazdasági és Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter.
Hétfőn a kormányfő jelen volt a müncheni Allianz Aréna lelátóján a Románia-Ukrajna Eb-mérkőzésen, majd részt vett a tiszteletére adott fogadáson a müncheni Nymphenburg kastélyban.
A kormány adatai szerint a német tartományok közül Bajorország Románia legjelentősebb befektetője és kereskedelmi partnere, mintegy 8,37 milliárd eurós kereskedelmi forgalommal. A második helyen Baden Württemberg áll 8,22 milliárd eurós, a harmadikon Észak-Rajna-Vesztfália 7,39 milliárd eurós forgalommal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában