Vizsga

2024.06.22. 15:54

Ligia Deca: közel 3400 vizsgaközpontban zajlik keddtől az országos képességfelmérő vizsga

Agerpres

Közel 3400 vizsgaközpontban zajlik június 25-étől, keddtől a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája – közölte pénteken a tanügyminiszter.

Ligia Deca egy Facebook-bejegyzésben azt írta, a dolgozatokat ezúttal is digitálisan javítják, a próbavizsgát követően érkezett visszajelzések alapján azonban fejlesztették a platformot, így ha a feleletválasztós kérdéseknél a két javító tanár által adott pontszám eltér, a rendszer visszautalja a dolgozatot a két tanárnak ellenőrzésre és a hiba javítására. Ugyanakkor "a lehető legegységesebb értékelés érdekében" a javítás megkezdése előtt az oktatási minisztérium értekezletet tart a javító tanárok számára – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a vizsgasorozatot előkészítő távértekezleteken a megyei szervezőbizottságok elnökei arról biztosították, hogy valamennyi vizsgaközpontban adottak a szükséges erőforrások a tudásfelmérő megfelelő lebonyolításához.

A képességfelmérő vizsga keretében június 25-én román nyelv és irodalomból, 27-én matematikából írásbeliznek a nyolcadik osztályt végzett tanulók, 28-án pedig anyanyelvből mérik fel a tudásukat. Az eredményeket július 3-án teszik közzé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!