Tűz

2024.06.11. 12:37

Kisebb tűz keletkezett a cernavodăi atomerőmű 2-es blokkjánál

Illusztráció

Fotó: Catalin Schipor

Agerpres

Kisebb tűz keletkezett kedden a cernavodăi atomerőmű 2-es blokkjánál, a turbina épületének alagsorában lévő szivattyúk egyikénél, a lángok más berendezéseket nem érintettek - tájékoztatott a Nuclearelectrica.
A vállalat közleménye szerint a személyzetet evakuálták a turbina épületéből. Személyi sérülés vagy füstmérgezés nem történt. A kigyulladt szivattyút elkerítették, és a tűz okainak feltárása folyamatban van - részletezték.
A vállalat hangsúlyozta, hogy a kisebb tűz és a füstkibocsátás nem veszélyeztette a nukleáris biztonságot és nem érintette az áramtermelést, az erőmű névleges teljesítményen és normál paraméterekkel működik.
A katasztrófavédelmi felügyelőség utóbb megerősítette, hogy személyi sérülés nem történt, a tüzet lokalizálták és megakadályozták a terjedését, a lakosság biztonsága nem volt veszélyben. Közleményük szerint az oltásban négy tűzoltóautó és 23 tűzoltó vett részt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában