INHGA

2024.06.23. 16:34

Hétfő délig érvényes elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el 24 megye folyóira

Illusztráció

Agerpres

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 24 megye folyóira.
A hidrológusok szerint hétfő délig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Visó, Iza, Lápos, Túr, Nagy-Szamos, Kis-Szamos, Szamos, Kraszna, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Aranyos, Kis-Küküllő, Nagy-Küküllő, Béga, Temes, Moraviţa, Karas, Néra, Olt, Beszterce, Moldova, Suceava, Tatros, Bârlad, Jjia.
A sárga jelzésű riasztás Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Bihar, Hargita, Kovászna, Maros, Brassó, Szeben, Hunyad, Arad, Temes, Fehér, Krassó-Szörény, Vâlcea, Suceava, Bákó, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Vaslui és Iaşi megyére érvényes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában