Kijelentés

2024.05.27. 13:40

Marcel Ciolacu: Könyvíróverseny van folyamatban; én nem veszek részt benne

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn azt nyilatkozta, hogy csak a június 9-i választások után kíván tárgyalni alakulatának elnökjelöltjéről.
Marcel Ciolacut egyebek mellett arról faggatták az újságírók, mi a véleménye arról, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Nicolae Ciucát támogatja az államfői tisztségre, illetve azt is megkérdezték tőle, lehetségesnek tartja-e, hogy közös jelöltje legyen a két alakulatnak.
"Június 10-e után megmondom, milyen döntést hoztunk a párttársaimmal. Addig is könyvíróverseny van folyamatban. Én nem veszek részt benne" - válaszolt a miniszterelnök.
Ciolacu Nicolae Ciucă hamarosan megjelenő könyvére utalt ezzel. A liberális pártelnök múlt héten jelentette be, hogy júniusban mutatják be Egy katona az ország szolgálatában (Un ostaş în slujba ţării) című könyvét. Ciucă szerint könyve nem a politikai tevékenységét taglalja, és "nem választási program". "A gondolataimat tartalmazza arról, hogy milyen volt katonából politikussá válni. Arról szól, hogy milyen a kulisszák mögötti életem" - fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában