Arad

2024.05.27. 11:52

Külföldi munkavállalókat utasítottak ki az országból, mivel határsértést kíséreltek meg

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Kiutasítottak az országból több külföldi állampolgárt, akik határsértést megkísérelve próbáltak más európai országokba jutni. Az illetőknek öt évig tilos az Európai Unió területére lépniük.
A Bevándorlási Főfelügyelőség (IGI) hétfői tájékoztatása szerint a hatóságok felügyelete alatt levő külföldiek elszállásolására szolgáló központ munkatársai 11 személyt szállítottak a kolozsvári nemzetközi repülőtérre, majd küldtek haza repülőn Bangladesbe, Indiába, Nepálba és Pakisztánba.
A közlemény szerint a 21 és 46 éves külföldi állampolgárok - tíz férfi és egy nő - törvényesen érkeztek Romániába 2023-2024-ben, hogy munkát vállaljanak, azonban illegális határátlépést kíséreltek meg, ami az országból való kiutasításukat vonta maga után. Egyikük sem kért menedékjogot Romániától.
Az érintett külföldi állampolgároknak megtiltották, hogy a következő öt évben belépjenek az Európai Unióba, az Európai Gazdasági Térségbe és Svájcba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában