Hargita megye

2024.05.21. 08:11

Idén eddig 102 lakossági bejelentés érkezett a csendőrséghez medvék jelenlétéről lakott területeken

Illusztráció

Agerpres

Idén eddig több mint 100 lakossági bejelentés érkezett a 112-es segélyhívó számon a Hargita megyei csendőrfelügyelőséghez medvék jelenlétéről lakott területeken.
Az intézmény hétfői közleménye szerint a múlt héten összesen 13-szor riasztás érkezett medvék miatt több településről, köztük Csíkszeredából és Székelyudvarhelyről. Ezek közül mindössze három esetben - két alkalommal Csíkszeredában, egy alkalommal Tusnádfürdőn - volt szükség csendőri beavatkozásra a nagyvadak elűzéséhez, mivel a többi esetben az állatok már nem tartózkodtak a lakossági bejelentésben megjelölt helyszíneken.
A közlemény szerint az év elejétől összesen 102 lakossági bejelentés érkezett Hargita megyében a 112-es segélyhívó számon a csendőrséghez medvék jelenlétéről lakott területeken vagy azok közelében.
Az intézmény ismételten felhívta a lakosság figyelmét, hogy ne etessék a vadállatokat, gondoskodjanak a háztartási hulladék biztonságos tárolásáról, és ne közelítsék meg a medvéket filmezés vagy fotózás céljából. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában