Evakuálás

2024.05.13. 18:22

Iaşi: Kiürítettek egy bentlakást, miután a közelben több száz fel nem robbant lövedéket találtak

Illusztráció

Agerpres

Kiköltöztették a diákokat a iaşi-i Vasile Lupu Pedagógiai Gimnázium bentlakásából, miután az épülettől mindössze 50 méterre egy második világháborús lőszerraktárra bukkantak - közölte hétfőn Mihai Chirica, Iaşi polgármestere.
A bentlakásban 195 tanuló volt elszállásolva, és itt folyt az oktatás 121 elemi iskolás számára is. Hétfőn reggel a közelben zajló építkezési munkálatok során, alapásáskor bukkantak rá a munkások a lőszerraktárra, amelyben a polgármester szerint 'több száz, de az is lehet, hogy több ezer', valószínűleg német gyártmányú fel nem robbant lövedéket találtak.
Mivel a raktár alig 50 méterre található az oktatási intézménytől, a helyi vészhelyzeti bizottság úgy döntött, hogy az épületet kiürítik és a tanórákat felfüggesztik. A környéket lezárták, a rendvédelmi hatóságokon kívül senki nem léphet a területre a katasztrófavédelmi felügyelőség engedélye és felügyelete nélkül, még a közműhálózatok javításának céljából sem.
A vészhelyzeti bizottság a hétfői ülésen azt is elrendelte, hogy minden területrendezési munkálathoz, amelyet olyan területen végeznek, ahol 1945 óta nem történt építészeti beavatkozás, a katasztrófavédelem felügyeletére van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában