Tiltakozások

2024.05.23. 13:49

Bukarestben tüntet több szervezet

Agerpres

A bukaresti Victoriei téren tüntetnek csütörtök délután a megyei környezetvédelmi ügynökségek, az Országos Cégbíróság, a Román Nemzeti Levéltár, valamint az Országos Diszkriminációellenes Tanács alkalmazottait tömörítő Publisind szakszervezet tagjai.
A tiltakozók a bérezési egyenlőtlenségek megszüntetését követelik.
Szakszervezeti képviselőik szerint az ezekben az intézményekben dolgozók bére nem tükrözi az általuk végzett munka összetettségét, sokan közülük a létminimum alatt élnek. "Mindezek ellenére a munkáltató elvárja a jó teljesítményt és folyamatosan többletmunkát ad, ráadásul az alkalmazottaknak számos munkakör-specifikus tiltásnak is eleget kell tenniük" - írták közleményükben.
Az Országos Cégbíróság alkalmazottait tömörítő szakszervezet vezetője, Ionela-Monica Pietriş csütörtökön azt nyilatkozta, 15 százalékos béremelést, valamint stresszpótlékot kérnek, és ha nem teljesítik követeléseiket, elkezdik az aláírásgyűjtést az általános sztrájk kirobbantásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában