Nem elég

2024.05.23. 08:07

A parlamenti köztisztviselők 20 százalékos béremelést követelnek

Illusztráció

Agerpres

A parlamenti köztisztviselők 20 százalékos béremelést követelnek, visszautasítva a kormány 10 százalékos béremelésre vonatkozó ajánlatát.
Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményük szerint a parlamenti alkalmazottak elutasítják a kormány arra vonatkozó ajánlatát, hogy két szakaszban, összesen 10 százalékkal emeljék meg bizonyos közalkalmazotti kategóriák bérét.
„A közvélemény és sajnos a politikum is elterjesztette azt a hamis elképzelést, hogy a román állam működésében betöltött szerepünk csekély, és ennek következményeit a fizetésünkön érezzük meg. Most világosan és hangosan kimondjuk: Mi vagyunk az állam köztisztviselői, akik biztosítják a román törvényhozás működését! Egy általunk elkövetett apró hibának is mindenkit érintő következményei lehetnek” - olvasható a közleményben.
A parlamenti alkalmazottak négy szakszervezete követeli a kormánytól, hogy 20 százalékkal emelje bérüket, két szakaszban: 2024. júniusától 15 százalékkal, majd 2024. szeptemberétől 5 százalékkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában