Adatok

2024.05.07. 13:58

A minivakációban1,4 millióan lépték át a határt

Illusztráció

Forrás: Facebook/Poliţia de Frontieră Română

Agerpres

A majálist és görögkeleti húsvétot is felölelő minivakációban, április 30-a és május 6-a között 1,4 millió személy dokumentumait ellenőrizték le a határrendészek - közölte kedden Monica Dajbog belügyi szóvivő.
Dajbog emlékeztetett, hogy már nem ellenőrzik azok úti okmányait, akik légi vagy tengeri úton indultak valamely schengeni országba vagy ilyen országból érkeztek haza. Ezért ezeknek az utasoknak a számáról már nincs nyilvántartás, csak arról vannak adataik, hogy körülbelül 2000 schengeni járat volt ebben az időszakban.
A rendvédelmi dolgozók fellépésére a kisvakáció idején naponta átlagban 3000 esetben volt szükség. A katasztrófavédelmi erők 1540 akciót hajtottak vége, ebből 1300 sürgősségi orvosi beavatkozás volt, 60 pedig tűzoltás. A belügyi szerveket 6300 bűncselekmény miatt riasztották, mintegy 60.000 bírságot róttak ki 24,8 millió lej értékben.
Az eDAC alkalmazás segítségével 164.655 ellenőrzést végeztek a jelzett időszakban; 182 riasztásra érkezett válasz, megtaláltak 14 körözés alatt álló és 18 eltűntnek nyilvánított személyt, illetve 29 olyan személyt, akiket bírósági eljáráson való részvételi kötelezettség miatt kerestek a hatóságok. Mindezek mellett 27 elkobzásra ítélt vagy büntetőeljárásban bizonyítékként használható tárgynak is nyomára bukkantak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában