Tiltakozás

2024.05.30. 10:37

A kormánypalota előtt tüntet a kultúrában és a sajtóban dolgozók érdekeit képviselő CulturMedia szakszervezeti szövetség

Forrás: Agerpres

Agerpres

A fővárosi Victoriei-téren, a kormánypalota előtt tüntet csütörtökön a kultúrában és a sajtóban dolgozók érdekeit képviselő CulturMedia szakszervezeti szövetség, amely így fejezi ki szolidaritását a közigazgatásban dolgozókkal.
A CulturMedia AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint felháborodásukat az a kormányrendelet váltotta ki, amely 'két részletben 10 százalékot ad a szegényeknek, miközben más, politikailag támogatott kategóriák többszöri béremelésben részesültek, néha még kéretlenül is.' A tiltakozók a Szégyen rendeletének nevezik közleményükben az említett jogszabályt.
A szakszervezetek kérik, hogy a kormány hagyjon fel 'diszkriminatív bérpolitikájával' és ne reagáljon 'megvetéssel, közömbösséggel és populista nyilatkozatokkal' a múzeumi és könyvtáralkalmazottak, illetve a közigazgatási dolgozók követeléseire. Azt írták, jogos igényeikre a kormány a társadalmi párbeszéd helyett elbocsátásokra utaló burkolt fenyegetésekkel reagált.
Kifejtették, elfogadhatatlannak tartják, hogy olyan politikai alakulatok által kormányzott EU-s országban, amelyek doktrínája korrekt szociálpolitikákat ír elő, 'hajcsárattitűddel' bánnak a párbeszédet és megoldást kérő alkalmazottakkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában