Vége

2024.04.03. 12:07

Véget ért a postai alkalmazottak általános sztrájkja

Forrás: Román Posta

Agerpres

Véget ért szerda reggel a postai alkalmazottak általános sztrájkja, miután új kollektív munkaszerződésüket iktatták a területi munkaügyi felügyelőségen - jelentette be az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS).
A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) képviselői Bogdan Ivan kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszter jelenlétében tárgyaltak kedd este a Román Posta vezetőivel, majd bejelentették, hogy amint iktatják az új kollektív munkaszerződést a területi munkaügyi felügyelőségen, a szakszervezet felhagy a sztrájkkal.
Az egyeztetésen a felek megállapodtak arról, hogy 2024. július 1-től 3700 lejre nő a vállalati bruttó minimálbér, szeptember elsejétől pedig átlagban bruttó 420 lejjel emelik a fizetéseket.

A vezetőség szerint a vállalat személyzeti állományának húsz százaléka sztrájkolt, a vonatkozó törvény értelmében ők nem kapnak fizetést azokra a napokra, amelyeken beszüntették a munkát. Azt is közölték, hogy a kifizetési naptárban rögzítetteknek megfelelően a nyugdíjak kézbesítése április 1-jén elkezdődött és április 15-éig lezárul.
A postai alkalmazottak általános sztrájkja hétfő reggel kezdődött, a tiltakozók nettó 400 lejes béremelést és a hűségpótlék növelését követelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában