Közlemény

2024.04.25. 09:24

Védelmi miniszter: Románia továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajnát az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel együtt

Agerpres

Angel Tîlvăr védelmi miniszter szerdán tárgyalt Lloyd J. Austin III. amerikai védelmi miniszterrel. A megbeszélések fő témája az Oroszország agressziós háborúja által előidézett biztonsági helyzet és Ukrajna feltétel nélküli támogatása volt - számolt be a védelmi minisztérium.
A közlemény szerint Angel Tîlvăr elmondta, hogy az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel együtt Románia továbbra is teljes mértékben támogatja Ukrajnát. 'Fontos, hogy továbbra is közösen reagáljunk a támogatási igényekre' - szögezte le.
A felek a tárgyaláson megerősítették, hogy folytatni kell az euroatlanti biztonság megerősítésére és a román-amerikai stratégiai partnerség elmélyítésére tett erőfeszítéseket. Ezt a partnerséget Angel Tîlvăr Románia és a román védelmi minisztérium prioritásának nevezte. 'Megköszöntem az amerikai védelmi miniszternek az amerikai csapatok jelenlétét országunk területén' - idézte a tárcavezetőt a közlemény.
A megbeszélésen mindkét fél megerősítette közös elkötelezettségét az észak-atlanti szövetség keleti szárnya elrettentő és védelmi pozíciójának megerősítése mellett.
Joe Biden amerikai elnök szerdán aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dolláros nemzetközi támogatást is magában foglaló amerikai törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában