Szűrés

2024.04.04. 16:03

Szűrné a kormány a deepfake tartalmakat a közösségi médiában a választási kampány idején

Illusztráció

Agerpres

Memorandumot készül jövő héten elfogadni a kormány egy olyan mechanizmus létrehozásáról, amelyik megakadályozza a deepfake tartalmak elterjedését a közösségi médiában a választási kampány idején - nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján a kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszter.
Bogdan Ivan elmondta, hogy a minisztérium a Központi Választási Irodával és további hét állami intézménnyel együtt egy olyan választási kommunikációs csomópont létrehozásán dolgozik, amelynek célja a román hatóságok és a közösségi médiát kezelő nagyvállalatok közötti közvetlen kapcsolattartás.
Tájékoztatása szerint létezik néhány nagyon hatékony szűrőszoftver, amelyek megakadályozzák a deepfake tartalmak bekerülését a közösségi médiába. „Ha pedig ezek a tartalmak véletlenül mégis átjutnak ezeken a szűrőkön, akkor szükség van egy nagyon gyors mechanizmusra a közösségimédia-platformokról való eltávolításukra” - magyarázta. Bogdan Ivan közlése szerint a szabályokat megszegő vállalatok a forgalmuk 7 százalékáig terjedő bírságra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában