Gyógyszer

2024.04.09. 16:06

Rafila: Banális gyógyszerek árát is támogatja az állam, ami jelentős költségvetési kiadásokkal jár

Illusztráció

Agerpres

'Banális' gyógyszerek árát is támogatja az állam, ami jelentős költségvetési kiadásokkal jár - állapította meg keddi sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter Marcel Ciolacu kormányfőnek arra a hétfői nyilatkozatára reagált, miszerint nem tartja méltányosnak, hogy az állam ártámogatást biztosít a 'köhögés és megfázás elleni gyógyszereknek' és évi 6 milliárd lejt fizet betegszabadságokra.
Alexandru Rafila elmondta, a recept nélkül kiadható, hűlés elleni gyógyszerek - például az aszpirin - nem ártámogatottak, de abban igaza van a miniszterelnöknek, hogy több 'banális' orvosság árát is kompenzálja az állam, és ez jelentős, évi közel kétmilliárd eurós költségvetési kiadásokkal jár.
A miniszter közölte azt is, hogy a keddi kormányülésnek várhatóan a napirendjére kerül az a sürgősségi rendelet, amelyik mentesíti a betegszabadságon lévő krónikus betegeket a 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulék kifizetése alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában