Szatmár megye

2024.04.12. 13:14

Öttagú család került kórházba trichinellózissal

Illusztráció

Agerpres

Öttagú család - két felnőtt és három gyermek - került kórházba, miután a saját háztáji gazdaságukban nevelt sertés húsából ettek - közölte pénteken a Szatmár megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA).
Az eset a Szatmár megyei Kisgérce településen történt. A tájékoztatás szerint a család öt tagja trichinellózis tüneteivel került kórházba, miután leölték a disznót és anélkül ettek a húsából, hogy előzetesen bevizsgáltatták volna azt egy állatorvossal.
Az állategészségügyi igazgatóság és a közegészségügyi igazgatóság szakemberei kiszálltak a helyszínre, ahol mintát vett a fagyasztóban tárolt sertéshúsból. A laboratóriumi eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a hús trichinellával fertőzött.
A hatóságok lefoglalták és egy tetemeltakarító üzemben megsemmisítették a fertőzött húst. A család nem kapott kártérítést, mivel az állatot nem látták el füljelzővel és nem szerepelt az országos adatbázisban - közölte a DSVSA.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában