Csempészet

2024.04.22. 12:59

Migránscsempészet gyanújával büntetőeljárás indult két férfi ellen

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Büntetőeljárás indult egy ukrán, illetve egy moldovai-bolgár kettős állampolgárságú férfi ellen, miután Magyarországra próbáltak meg átcsempészni 19 migránst - tájékoztatott hétfőn az Arad megyei határrendészet.
A közlemény szerint a nyomozók megfigyelés alatt tartottak egy Temes megyei migránsszállót, ahol afrikai és ázsiai bevándorlók laknak. A szállás lakóinak egy csoportja két lengyel rendszámú járműbe szállt be, amelyek elindultak Arad irányába.
A határrendészek követték, majd Aradon, a határ közelében leállították a forgalomban a két járművet. A gépkocsikban összesen 19 szomáliai, nepáli, szíriai, bangladesi és egyiptomi utas volt, akik törvényes úton érkeztek Romániába. A vizsgálat során kiderült, hogy a két sofőr - egy ukrán, illetve egy moldovai-bolgár kettős állampolgárságú férfi - azért vette fel kocsijába a bevándorlókat a Temes megyei központból, hogy átcsempéssze őket a román-magyar határon.
A két sofőr ellen migránscsempészet, a 19 bevándorló ellen határsértésre tett kísérlet miatt indult eljárás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában