Mérgezés

2024.04.03. 10:31

Mérgezési tünetekkel került kórházba egy temesvári iskola több diákja

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Mérgezésre utaló tünetekkel került kórházba az elmúlt 24 órában a temesvári C.D. Loga Főgimnázium többtucatnyi diákja és tanára. Megbetegedésük oka egyelőre nem ismert, a hatóságok vizsgálják az ügyet.
Aura Danielescu Temes megyei főtanfelügyelő szerda reggeli közlése szerint mintegy 30 gyermeknél és 12 felnőttnél jelentkeztek tünetek. Egy részük kórházban van, mások otthon. Az iskolában szerdán felfüggesztették a tanítást. A főtanfelügyelő közölte, hogy a megbetegedések oka egyelőre nem ismert, a főgimnáziumnak nincs menzája, földgázellátás sincs az iskolában, és rovarirtást sem végeztek az elmúlt napokban.
A temesvári Louis Ţurcanu gyermekkórház illetékesei szerint kedden hét gyermeket utaltak be a kórházba, kettőt a sürgősségi osztályon kezeltek. Az éjszaka folyamán és szerda reggel további 12 személy hívott mentőt, valamennyien hasi fájdalomra, hasmenésre panaszkodnak. Jelenleg 15 személyt kezelnek a kórházban. Emellett három gyermeket a városi kórházban, három felnőttet a megyei kórházban ápolnak.
A Temes megyei egészségügyi igazgatóság ellenőröket küldött az iskolához, köztük toxikológiai és sugáregészségügyi szakembereket is. Ugyanakkor mintát vettek a csapvízből és az iskolában elhelyezett vízadagolókból, és várják a vizsgálat eredményeit. A katasztrófavédelem vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris szakfelderítést végző egysége is a helyszínen vizsgálódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában