Máramaros megye

2024.04.18. 10:08

Megtalálták a Máramarosi-havasokból segítséget kérő ukránok egyikét

Illusztráció

Forrás: Facebook/Salvamont Mures

Agerpres

Négy órás keresés után megtalálták a hegyimentők a Máramarosi-havasokban bajba jutott három ukrán személy egyikét - közölte csütörtökön Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont vezetője. A segélyhívás alapján egy 27, egy 45 és egy 46 éves ukrán állampolgár szorul segítségre, akik a Máramarosi-havasokon keresztül jöttek át az ukrán-román határon. A segélyhívás a 27 éves személytől érkezett, őt találták meg a hegyimentők szerint az 1795 méteres magasságban levő Serbán csúcs közelében egy esztenán, ahol sikerült menedékbe húzódnia és tüzet raknia.
A hegyimentő arról is tájékoztatott, hogy mindhárom ukrán a terephez nem illő felszerelésben, sportcipőben vágott neki az útnak, miközben a Máramarosi-havasokban még téli időjárás és hó van. A két idősebb személy hipotermiás állapotban van az ukrán-román határ közelében, és képtelen folytatni útját, a mentőcsapat segítségét várja - tájékoztatott Benga. A hegyimentő azt is elmondta, az időjárási viszonyok miatt nem indíthatnak helikoptert a térségbe, a csapat szárazföldi úton próbál eljutni a két bajbajutott ukránhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában