Tanügy

2024.04.11. 18:38

Még nem született végleges döntés az iskolai kábítószer-tesztelésről

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Az iskolai drogtesztelés egy szélesebb körű stratégia részét képezi, amelyen egy tárcaközi bizottság dolgozik - nyilatkozta csütörtökön az oktatási miniszter. Ligia Decát arról faggatták az újságírók egy sajtóeseményen, hogy bevezetik-e az iskolai drogtesztelést, tekintve, hogy egyre több tanuló fogyaszt kábítószereket.
A miniszter szerint még nem született végleges döntés az iskolai kábítószer-tesztelésről, egyelőre csak mérlegelik az intézkedést egy szélesebb körű stratégia keretében. Hozzátette, a tesztelést több tényező is meghatározza, ugyanakkor a felnőtt diák vagy a kiskorú hozzátartozójának hozzájárulásával lehetne elvégezni, és arról is tárgyalnak, hogy melyik lenne a legalkalmasabb helyszín az eljárásra.
Deca arról is beszámolt, hogy április 1. és 5. között valamennyi iskolában tájékoztató kampányt tartottak a tiltott szerek fogyasztásának veszélyeiről. Emellett az összes megyében létrehoztak egy munkacsoportot, amelynek feladata az iskolai drogfogyasztás kockázataihoz igazított helyspecifikus akcióterv elkészítése, az Országos Drogellenes Ügynökség pedig folytatja a tanárok képzését a drogfogyasztás tüneteinek felismerésére - tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában