Sea Shield 24

2024.04.11. 08:28

Marcel Ciolacu miniszterelnök részt vesz a Sea Shield 24 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton

Illusztráció

Agerpres

Marcel Ciolacu részt vesz csütörtökön a Sea Shield 24 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton. A miniszterelnök a Regina Maria fregatt fedélzetéről követi majd a műveleteket.
A Sea Shield 24 elnevezésű, április 21-ig tartó közös műveletben Románia mellett 12 szövetséges és partnerország - Bulgária, Franciaország, Grúzia, Görögország, Olaszország, Nagy-Britannia, a Moldovai Köztársaság, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Törökország és az Amerikai Egyesült Államok - vesz részt összesen több mint 2200 katonával, 135 tengeri és folyami hajóval, repülővel, illetve szárazföldi járművel.
A haditengerészet vezérkarának tájékoztatása szerint a katonák 27 tengeri és folyami hajót, 17 repülőgépet, valamint 91 szárazföldi katonai és kisméretű vízi járművet használnak majd a Fekete-tengerben, a tengerparton, a Dunán és a Duna-deltában zajló hadgyakorlat során.
A közös művelet hozzájárul Románia regionális és nemzetközi kezdeményezéseinek és érdekeinek előmozdításához, valamint a részt vevő erők közötti együttműködés javításához.
A Sea Shield nemzetközi hadgyakorlatot 2015-ben szervezték meg első alkalommal, és a műveletek forgatókönyvét azóta folyamatosan módosítják a regionális biztonság és stabilitás elleni fenyegetésekre való gyors és hatékony reagálás érdekében - áll a védelmi minisztérium tájékoztatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában