Ítélet

2024.04.18. 12:28

Kolozsvári ítélőtábla: Cătălin Cherecheş börtönben marad

Illusztráció

Agerpres

A kolozsvári ítélőtábla csütörtökön megalapozatlanságra hivatkozva elutasította Cătălin Cherecheş fellebbezését, amelyben a volt polgármester vesztegetés elfogadásáért kapott ítéletének megsemmisítését kérte.
A fellebbviteli bíróság bírái ugyanakkor elutasították Cherecheşnek a bűncselekmény elévülésére hivatkozó folyamodványát is. Az ítélőtábla emellett 800 lejes perköltség kifizetésére kötelezte Nagybánya volt polgármesterét. A kolozsvári ítélőtábla döntése jogerős.
Cătălin Cherecheş 2023 decemberében nyújtotta be az ítélete elleni semmisségi folyamodványt.
A bukaresti törvényszék nemrég egy évvel csökkentette Cătălin Cherecheş ötéves büntetését, levonva a 2016-os nyomozás során őrizetben, valamint az országból való elmenekülése után egy német börtönben töltött időt.
Cătălin Cherecheşt vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság 2023. november 24-én. A jogerős ítélet kihirdetésének napján a volt polgármester egy rokona érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. Néhány nappal később Németországban elfogták és őrizetbe vették. Március 19-én Romániába szállították és másnap a bukaresti Rahova börtönbe vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában