Választások

2024.04.23. 09:06

Koalíciós források: külön főpolgármester-jelöltet indít a helyhatósági választásokon a PDS és a PNL

Illusztráció

Agerpres

Külön főpolgármester-jelöltet indít a helyhatósági választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) - döntötték el hosszas tárgyalások után a koalíció vezetői.
Az AGERPRES politikai forrásokból kedd hajnalban arról értesült, hogy a PNL jelöltje Sebastian Burduja, a PSD-é Gabriela Firea lesz.
A kormánypártok hétfőn tíz órakor elkezdődött tárgyalásai több mint 13 órát tartottak. Tétjük az volt, hogy támogassa-e továbbra is a koalíció Cătălin Cîrstoiu korábban bejelentett közös főpolgármester-jelöltet.
A bukaresti egyetemi kórház vezetőjének támogatása azért kérdőjeleződött meg, mert a sajtóban megjelent információk szerint a tisztségével összeférhetetlen módon egy magánklinikán is végzett orvosi tevékenységet.
A koalíció vezetőinek ülésén felkérték Cîrstoiut, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, de a kórházigazgató azt mondta, hogy a visszaléptetéséről a kormánypártoknak kell dönteniük.
Politikai források szerint a koalíció hétfői ülésén megállapodtak abban, hogy a két jelölt - Gabriela Firea és Sebastian Burduja - nem támadja egymást, hanem konstruktív kampányt folytatnak.
Az a döntés is született, hogy a fővárosi kerületekben a tanácsosjelölti listák és a polgármesterjelöltek közösek maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában