Határ

2024.04.18. 15:14

Két járműbe rejtőzve próbált meg kijutni az országból Nagylaknál 16 bevándorló

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A határrendészek tizenhat, Pakisztánból, Bangladesből, Nepálból és Iránból érkezett személyt füleltek le, amint megpróbáltak két járműben elrejtőzve átszökni a román-magyar határon.
Az Arad megyei határrendészet csütörtöki közleménye szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél egy román és egy bolgár sofőr jelentkezett ellenőrzésre Romániában, illetve Bulgáriában bejegyzett járművével, amelyeket tüzetesen átvizsgálva a határrendészek összesen 16 potyautasra bukkantak a szállított áru között. A fuvarlevelek szerint a két jármű PAL-lemezeket, ágyakat és matracokat szállított olaszországi és hollandiai cégeknek.
Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy a potyautasok pakisztáni, bangladesi, nepáli és iráni állampolgárok, akik munkavállalási engedéllyel érkeztek Romániába. A két sofőr ellen migránscsempészet, a 16 külföldi állampolgár ellen határsértésre tett kísérlet miatt indult kivizsgálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában