Halasztás

2024.04.23. 12:15

Jövő hétre halasztotta a képviselőház a keddre betervezett végszavazásokat

Illusztráció

Agerpres

A jövő hétre halasztotta a képviselőház az eredetileg keddre tervezett végszavazást a hétfőn és kedden megvitatott törvénytervezetekről.
A munkaprogram módosítását Ştefan Popa szociáldemokrata képviselő javasolta. Indítványa 113 támogató és 59 elutasító szavazatot kapott, két képviselő tartózkodott.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) frakcióvezetője, Ionuţ Moşteanu bírálta a döntést. Szerinte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'csúfot űznek' a parlamentből. Emlékeztetett a koalíciónak arra a döntésére, hogy az ülésszak végéig vegyes rendszerben, részben online formában ülésezik a képviselőház, annak ellenére, hogy nincs világjárvány.
'Megengedták a kollégáiknak, hogy otthon, a medence szélén ülve szavazzanak, és úgy tegyenek, mintha dolgoznának, és még így sem jött össze. Önök nem tudnak 166 embert összegyűjteni egy végszavazásra. Bolondot csináltak magukból' - nyilatkozta az ellenzéki politikus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában