Partnerség

2024.04.23. 11:03

Iohannis a szöuli elnöki palotában: Látogatásom egy új fejezet kezdetét jelenti a kétoldalú kapcsolatokban

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis kedden a szöuli elnöki palotában kijelentette, hogy a hivatalos dél-koreai látogotatása 'egy új fejezet kezdetét' jelenti a két ország közötti kétoldalú kapcsolatokban.
A tiszteletére rendezett ebéden az államfő elmondta, hogy a 'valódi barátságon alapuló' román-dél-koreai kapcsolatokat erős stratégiai partnerség erősíti meg. Hangsúlyozta, hogy 'Románia kulcsfontosságú tagja az EU-nak és a NATO-nak', és kiemelte, hogy Románia és Dél-Korea 'kiegészítik egymást'.
Kedden Klaus Iohannis és Jun Szogjol dél-koreai elnök aláírta a Románia és a Koreai Köztársaság közötti stratégiai partnerség megerősítéséről szóló közös nyilatkozatot, amelyik meghatározza a két fél következő 10 évre kitűzött együttműködésének fő irányait.
Kedden további dokumentumokat is aláírtak a felek, köztük egy védelmi együttműködési megállapodást, amely megkönnyíti a bukaresti és szöuli katonai attaséirodák megnyitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában