Tragédia

2024.04.17. 08:00

Felakasztva találtak rá a Fehér megyei Alvinc polgármesterére

Illusztráció

Agerpres

Felakasztva találtak rá kedden a Fehér megyei Alvinc község polgármesterére, Petru Ioan Barbura. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy kedden délután kaptak egy bejelentést, miszerint felakasztva találtak rá egy 57 éves férfira alvinci házának egyik melléképületében. A megyei rendőr-főkapitányság az AGERPRES hírügynökségnek megerősítette, hogy a község polgármesteréről van szó.
Petru Ioan Barbu a Nemzeti Liberális Párt tagja volt, első polgármesteri megbízatását töltötte, és pártja ismét őt jelölte a tisztségre. Az elöljáró ellen tavaly ősszel vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt. Néhány nappal ezelőtt, április 10-én a gyulafehérvári bíróság részben helyt adott a polgármester és az ügy másik vádlottja - egy bukaresti cég ügyintézője - által benyújtott óvásnak, és szabálytalannak ítélte a vádiratot. A döntést közölték az ügyészséggel is, amelynek a hivatalos kiközléstől számítva öt nap áll a rendelkezésére a jelzett rendellenességek orvoslására, illetve annak eldöntésére, hogy fenntartja a vádemelést vagy kéri a bíróságtól a vádirat visszautalását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában