Döntés

2024.04.16. 16:09

Előzetes letartóztatásban marad Vlad Pascu

Agerpres

Megalapozatlannak ítélte és elutasította kedden a Konstanca megyei törvényszék Vlad Pascu kérését, hogy vizsgálati fogságát házi őrizetre változtassák. A drogos állapotban két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu így a Poarta Albă börtönben marad.
A Konstanca megyei törvényszék ezzel elutasította a mangaliai bíróság április 9-i ítélete ellen benyújtott óvást, és úgy rendelkezett, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, alkohol és más tudatmódosító szerek hatása alatti vezetés és a baleset helyszínének elhagyása bűncselekményeivel vádolt Pascu Matei Vlad előzetes letartóztatásban marad, és 600 lej perköltséget kell fizetnie. A döntés jogerős.
A bírósági tárgyalás ideje alatt körülbelül húsz fiatal tüntetett a Konstanca megyei törvényszék előtt, igazságtételt követelve a Vlad Pascu által előidézett baleset két halálos áldozatának, Sebastiannak és Robertának. A tüntetők - legtöbben a konstancai jogi egyetem diákjai - nemtetszésüknek adtak hangot a per menetével kapcsolatban. Vlad Pascu perében április 18-ára van kitűzve az utolsó tárgyalási időpont.
A korábbi tárgyalásokon a mangaliai bíróság elutasította Pascu tette büntetőjogi besorolásának megváltoztatását gondatlanságból elkövetett emberölésről minősített emberölésre, és jóváhagyta az egyszerűsített eljárást, miután a fiatalember beismerte vétkességét. Pascunak így esélye van enyhébb büntetésre. A két fiatal áldozat szülei a pert vezető bírónő lecserélését is kérte, de kérésüket elutasították.
Vlad Pascut 2023 októberében állították bíróság elé. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. A vádirat arra is kitér, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában