Beruházás

2024.04.19. 18:24

Elkezdődtek a iaşi-i regionális kórház építési munkálatai

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter jelenlétében elkezdődtek pénteken a iaşi-i regionális kórház építési munkálatai. Az eseményen a tárcavezető hangsúlyozta, hogy a csaknem 700 millió euró értékű beruházás kivitelezési ideje négy év. „Meggyőződésem, hogy az építő vállalat időben elkészül a munkával” - mondta. Rafila hozzátette, rövidesen elkezdődik a craiovai és a kolozsvári regionális sürgősségi kórház építése is.
A iaşi-i egészségügyi intézmény a tervek szerint 120 ezer négyzetméteres területen épül meg. A kilencemeletes épület 850 ágyas lesz, amelyek közül 98-at intenzív terápiás ellátást igénylő betegeknek tartanak fenn. A kórháznak 20 műtőterme lesz, ugyanakkor három komputertomográf (CT) berendezéssel és két mágnesesrezonancia-készülékkel (MR) is ellátják.
A iaşi-i regionális kórház zöldkórház lesz, az épületet nZeb (Nearly zero-emission building, azaz közel nulla energiaigényű épület) besorolásúnak tervezték. Megépítésének költségeit európai uniós alapokból, az Európai Beruházási Banktól felvett kölcsönből és az állami költségvetésből fedezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában