Jóváhagyták

2024.04.12. 12:16

Elfogadta a kormány a Interreg VI-A Románia-Magyarország 2021-2027 program gyakorlatba ültetéséről szóló memorandumot

Illusztráció

Agerpres

A kormány csütörtökön jóváhagyta az Interreg VI-A Románia-Magyarország 2021-2027 program gyakorlatba ültetéséről szóló memorandumot.
A kormány közleménye szerint a memorandum kijelöli a program irányításában részt vevő intézményeket és azok feladatait, valamint rendelkezik az ellenőrzési rendszerről és a pénzügyi folyamatokról.
A dokumentum szerint az Irányító Hatóság a román Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium (MDLPA), a Nemzeti Hatóság a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Közös Titkárság pedig a Nagyváradi Regionális Iroda a Határmenti Együttműködésért (BRECO) keretében működik. A Közös Titkárság tájékoztatja a potenciális kedvezményezetteket a program által kínált finanszírozási lehetőségekről, és támogatást nyújt a finanszírozott projektek végrehajtásához.
Az Interreg VI-A Románia-Magyarország programot az Európai Bizottság 2022. december 16-án hagyta jóvá. Négy romániai megye (Szatmár, Bihar, Arad és Temes) és négy magyarországi (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Bekes és Csongrád-Csanád) megye együttműködésére terjed ki. A program költségvetésének 80 százaléka az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA), 20 százaléka pedig nemzeti társfinanszírozásból származik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában