Előrejelzés

2024.04.23. 11:31

Csütörtök reggelig az egész országban rossz idő várható

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Jelentős csapadékra és a szél élénkülésére figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 12 megyére.
A csütörtök reggelig érvényes, sárga jelzésű riasztás szerint a Bánsági-hegyekben, a Déli-Kárpátokban, a Kárpát-kanyarban és Olténia dombvidékein esni fog, a magas hegyvidéken pedig havas esőre és havazásra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-35, helyenként a 45-50 litert négyzetméterenként. A szél átmenetileg megerősödik a hegygerinceken, ahol óránként 90-100 kilométeres sebességű széllökések várhatók.
Az ANM emellett egy rossz időre figyelmeztető előrejelzést is kiadott. E szerint csütörtök reggelig az egész országban záporok, helyenként zivatarok várhatók. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 15-20 litert négyzetméterenként, a magas hegyvidéken havas eső és havazás lehetséges. A szél átmenetileg mindenütt megerősödik, sebessége eléri a 45-55 kilométert, magas hegyvidéken a 70-80 kilométert óránként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában