Választások

2024.04.08. 15:52

Claudiu Târziu: Az AUR nem Európa-ellenes, hanem eurorealista párt

Agerpres

Elutasította hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) országos tanácsának elnöke, Claudiu Târziu szenátor azt a vádat, hogy pártja Európa-ellenes lenne.
A politikus egy közleményben kifejtette: az AUR választási jelöltjeinek târgoviştei bemutatásakor tartott beszédében számos kritikát fogalmazott meg a Európai Bizottsággal kapcsolatban, amelyeket szerinte egyesek félreértettek és Európa-ellenes álláspontként értelmeztek.
'Mi, az AUR, nem vagyunk EU-ellenesek vagy euroszkeptikusak. Mi, az AUR, eurorealisták vagyunk. Nem vagyunk az Európai Unió ellen, de ellenezzük a jelenlegi Európai Bizottság EU-ellenes politikáit, amelyekkel egyszerűen megtorpedózza az európai projektet' - fogalmazott a szenátor, aki szerint az EU-t szuverén, jogokban és kötelezettségekben egyenlő államok szövetségeként álmodták meg az alapítói.
Târziu szerint ehelyett az EU napról napra 'egy központosított szuperállammá válik, amelyet egy senki által nem választott, hanem néhány erős tagállam által ellenőrzött bürokrácia irányít', és amelyben másodragú országokként kezelik az újonnan csatlakozott tagállamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában