Autópálya

2024.04.13. 08:08

Ciolacu szerint idén átadnak a forgalomnak 147,8 kilométert a moldvai autópályából

Agerpres

Idén átadnak a forgalomnak 147,8 kilométert a Bukarestet Moldvával és az ország északi részével összekötő A7-es autópályából - nyilatkozta pénteken Marcel Ciolacu miniszterelnök.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke részt vett Suceaván az alakulat önkormányzati választásokon induló jelöltjeit bemutató eseményen. Itt többek között azt mondta, a régiót Erdéllyel és Bukaresttel összekötő autópálya hiányában "Moldvának esélye sincs". "Én itt ma megígérem önöknek, hogy év végéig átadunk a forgalomnak 147,8 kilométert a moldvai sztrádából" - fogalmazott.
Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter március 22-én a Vrancea megyei Adjudon kijelentette, hogy az A7-es autópálya összesen 13 szakaszából négy - a Ploieşti és Buzău közötti első két szakasz, illetve a Buzău és Focşani közötti első és negyedik szakasz - a szerződésekbe foglalt határidők alapján elkészülhet az év végéig. Emellett több más szakaszon is jól haladnak a munkálatok, szerinte a román kivitelező a határidő lejárta előtt átadhatja a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában