Közlemény

2024.04.22. 17:46

Brit állampolgár a nő, akire medve támadt a Vidraru-gátnál; fotózni akarta az állatot

Illusztráció

Agerpres

Medve támadt egy idős nőre hétfőn a Vidraru víztározó közelében - közölte az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
A tájékoztatás szerint a medvetámadás áldozata egy 72 éves külföldi állampolgárságú nő, akit a jobb karján harapott meg a medve. Az áldozat eszméleténél van, rohammentősök siettek a segítségére, kórházba szállították. A lakosságot a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a medveveszélyről. A helyszínre kiszállt egy csendőrosztag is.
Az Argeş megyei csendőrség közleménye szerint a brit állampolgárságú turista fényképezni próbálta a medvét, mire az állat rátámadt.
Arról is beszámoltak, hogy az utóbbi időben 26 esetben érkezett hozzájuk segítségkérés vadállatok felbukkanása miatt.
A csendőrség kéri a lakosságot, hogy ha medvét látnak lakott területen, maradjanak az otthonukban és hívják az 112-es számot. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a medve kiszámíthatatlan természetű állat, ezért nem tanácsos megközelíteni, etetni, fotózni vagy önerőből elűzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában