Szökött rab

2024.04.10. 13:38

Bogdan Despescu belügyi államtitkár szerint a Nagyváradon elfogott elítéltnek nem volt segítője

Agerpres

Bogdan Despescu belügyi államtitkár szerdán a sajtónak elmondta, hogy a Bukarestben megszökött elítéltet 'biztosan' elszállította valaki Nagyváradig, ahol végül a hajnali órákban elfogták, de ez nem jelenti azt, hogy segítséget kapott.
'A lényeg az, hogy ezt a férfit kevesebb mint 14 óra alatt elfogták. (...) Biztosan szállította valaki, mert nem tudta volna 14 óra alatt gyalog megtenni ezt a távolságot. Ezt majd meg fogjuk állapítani. Az adataink szerint nem kapott segítséget' - magyarázta az államtitkár.
Despescu külön köszönetet mondott annak a Bihar megyei személynek, aki a sajtóban közzétett fotó alapján felismerte a Mészáros Zsombor nevű férfit, és felhívta az 112-es segélyhívó számot.
Az államtitkár azt is elmagyarázta, hogyan járnak el a hatóságok az elítéltek szökése esetén. E szerint a rendőrök először a szökés helyszínének közelében kezdik el, majd az időközben érkező információk függvényében fokozatosan egyre távolabbi zónákra terjesztik ki a keresést. A Bukarestben megszökött elítélt esetében például információk érkeztek arról, hogy a férfit Prahova megyében látták, ezért a keresését ott folytatták. 'Nyilván egy adott pillanatban riasztottuk az ország összes rendőrségét' - magyarázta Despescu.
Az emberölésért 18 évre ítélt Mészáros Zsombor kedden megszökött abból a rabszállító mentőautóból, amellyel a Rahova börtönkórházból egy bukaresti klinikára vitték kivizsgálásra.
A 33 éves Szatmár megyei férfit szerda hajnalban fogták el Nagyváradon - számolt be a Bihar megyei rendőrség. Az elítéltet egy járókelő felismerte a város egyik utcájában a sajtóban közzétett fotója alapján, és riasztotta a rendőröket, akik 04,50 körül őrizetbe vették.
A férfi jelenleg a nagyváradi rendőrség fogdájában van, a későbbiekben átviszik a nagyváradi börtönbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában