Döntés

2024.04.15. 17:04

Az ülésszak végéig vegyes rendszerben, részben online formában ülésezik a képviselőház

Illusztráció

Agerpres

Az ülésszak végéig a képviselőház vegyes rendszerben, részben online formában ülésezik - döntötte el hétfőn a képviselőház házbizottsága.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője, Gabriel Andronache az AGERPRES-nek elmondta, hogy az üléseket ezentúl a koronavírus-járvány idején alkalmazott módon tartják meg. Azaz a teremben csak az ülésvezető és a két titkár fizikai jelenléte kötelező, és a teremben lévő képviselők kártyával, az ülés online résztvevői pedig a Különleges Távközlési Szolgálattól kapott táblagéppel adják le a szavazatukat.
A politikus a döntést azzal indokolta, hogy a sarkalatos törvények elfogadásához szükség van a képviselők minél nagyobb arányú jelenlétére, fizikai vagy online formában. Emlékeztetett arra, hogy a házszabály szerint a szavazatok online is leadhatók.
Június 9-én európai parlamenti és helyhatósági választásokat tartanak. Több képviselő is bejelentette, hogy indul a választásokon, és ezzel egyidőben a választási kampányok is zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában