Választások

2024.04.11. 10:29

Aláírta a fővárosi helyhatósági választásokra szóló PSD-PNL megállapodást Firea és Burduja

Forrás: news.ro

Agerpres

Aláírta csütörtök reggel a választási szövetségről szóló megállapodást Gabriela Firea, a Szociáldemokrata Párt bukaresti szervezetének elnöke és Sebastian Burduja, a Nemzeti Liberális Párt bukaresti szervezetének elnöke.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti szervezetének AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a két párt közötti szövetségre a főváros nagy projektjeinek megvalósításához van szükség. Mint írták, a két párt 'a legjobb csapatokat' fogja indítani Bukarest főpolgármesteri, tanácsosi, illetve a kerületek polgármesteri székeiért.
A közlemény szerint a fővárosi önkormányzati testületben máris megmutatkoznak a PSD és a PNL közötti szövetség áldásos hatásai: ennek köszönhető, hogy megszavazták végre a város költségvetését, és 'az új többségnek sikerült elzárnia a Nicuşor Dan főpolgármester által kezdeményezett fölösleges költekezések csapját' is. A szociáldemokrata és a liberális párti tanácsosok találtak pénzforrást a fogyatékkal élő felnőtteknek járó segély kifizetésére is, valamint a tömegközlekedés és a távhőszolgáltatás költségeire.w
'A PSD-PNL fővárosi választási szövetség figyelme a közlekedés és a minőségi tömegközlekedés megoldására, a környezetszennyezés elleni küzdelemre, a fűtési rendszerbe történő beruházásokra, a műemléképületek és a földrengésveszélyes épületek megerősítésére, az egészségügyi és oktatási beruházásokra, a kultúrára irányul' - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában