Felmérés

2024.04.08. 12:47

A romániaiak 58 százaléka már legalább háromszor váltott vissza italcsomagolásokat

Fotó: P. Nagy Noémi

Agerpres

A romániaiak egynegyede gyakran visszaváltja a betétdíjas visszaváltási rendszer (SGR) logójával ellátott italcsomagolásokat - derül ki a Kantar hétfőn közzétett felméréséből.
Az adatok szerint a romániaiak 58 százaléka a rendszer beindítása óta már legalább háromszor váltott vissza italcsomagolásokat. Azok 38 százalékának, akik még egyszer sem keresték fel a gyűjtőpontokat, szándékában van ezt megtenni a közeljövőben.
A felmérés szerint az SGR ismertsége a lakosság körében a 2023 novemberi indításakor jegyzett 90 százalékról mára már 96 százalékosra nőtt. A válaszadók több mint 70 százaléka pedig a legjobb megoldásnak tartja az italcsomagolások begyűjtésére és újrahasznosítására.
A rendszert kezelő ReturRO vállalat adatai szerint az SGR működtetésének első négy hónapja alatt több mint 100 millió italcsomagolást váltott vissza a lakosság. A Kantar felmérése márciusban készült 600 fős mintán, 18 és 64 közötti személyek körében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában