Műanyag

2024.04.11. 14:37

A RetuRO versenytárgyalást hirdet műanyag zsákok beszerzésére

Agerpres

A betétdíjas visszaváltási rendszert (SGR) működtető RetuRO vállalat versenytárgyalást hirdet műanyag zsákok beszerzésére, amelyekbe a kiskereskedők gyűjtik majd az SGR-logóval ellátott csomagolásokat.
Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott csütörtöki közlemény szerint az eljárás célja az SGR-csomagolások gyűjtésére szolgáló eszközök hatékonyságának és minőségének javítása, valamint a visszaváltással kapcsolatos tevékenységeket lebonyolító kiskereskedők támogatása. A cégek 2024. április 30-áig jelentkezhetnek a kiírásra a www.returosgr.ro honlap Licitaţie saci plastic menüpontján lévő űrlap kitöltésével.
A RetuRO műanyag zsákokat a kereskedők és a vendéglátóipari egységek működtetői használják majd a fogyasztók által visszaváltott csomagolások kézi, illetve automatikus összegyűjtésére.
A rendszert működtető RetuRo vállalatot három magánrészvényes konzorciuma - 30 százalékban a Romániai Sörfőzők Szövetsége a Környezetvédelemért, 30 százalékban az Üdítőitalgyártók Szövetsége a Fenntarthatóságért és 20 százalékban a Kiskereskedők Szövetsége a Környezetvédelemért - hozta létre, valamint 20 százalékban a román állam a környezetvédelmi, víz- és erdőügyi minisztériumon keresztül.
A betétdíjas rendszeren (SGR) keresztül visszaváltott italcsomagolások száma a ReturRO vállalati ügyekért és kommunikációért felelős vezetője, Anca Marinescu szerint április végére meghaladja a 100 milliót. A gyártók ugyanakkor több mint egymilliárd visszaváltható palackot bocsátottak piacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában