Visszaváltás

2024.04.15. 15:31

A RetuRO elérhetővő tette a kiskereskedők számára a csomagolások kézi visszaváltását hatékonyabbá tevő mobil alkalmazást

Agerpres

Az italcsomagolások betétdíjas rendszerét (SGR) működtető ReturRO elérhetővő tette a kiskereskedők számára a csomagolások kézi visszaváltását hatékonyabbá tevő mobil alkalmazást.
A vállalat hétfői közleménye szerint az alkalmazás már március végétől letölthető az Android és az iOS operációs rendszerre is.
Az alkalmazáshoz ingyenesen hozzáférhetnek azok a kiskereskedők, akik regisztráltak a rendszerben, és az italcsomagolások kézi begyűjtéséről kötöttek szerződést a RetuRO-val. Az applikáció segítségével leolvashatják a fogyasztók által visszaváltott csomagolásokon feltüntetett SGR-jelzést.
A boltok emellett a begyűjtött italcsomagolások elvitelét is kérhetik az applikáción keresztül a RetuRO vállalattól. Felhívják azonban a figyelmet, hogy legalább három zsák csomagolás összegyűlte után lehet leadni a rendelést az elvitelre.
Az üzletek a portal.returosgr.ro rendszerben regisztrált felhasználónévvel léphetnek be az alkalmazásba - tájékoztatott még a RetuRO.
A betétdíjas visszaváltási rendszer tavaly november 30-án indult. A Betétdíjas csomagolás logóval ellátott italcsomagolásokra 0,50 lej garanciát kell fizetni az üzletekben az italok (víz, üdítő, sör, almabor, bor, szeszes ital) megvásárlásakor. A csomagolások visszaváltásakor visszatérítik az 50 banis betétdíjat. Visszaváltani az üvegből, műanyagból vagy fémből készült, 0,1 liter és 3 liter közötti térfogatú, nem újratölthető italcsomagolásokat lehet.
A rendszert működtető RetuRo vállalatot három magánrészvényes konzorciuma - 30 százalékban a Romániai Sörfőzők Szövetsége a Környezetvédelemért, 30 százalékban az Üdítőitalgyártók Szövetsége a Fenntarthatóságért és 20 százalékban a Kiskereskedők Szövetsége a Környezetvédelemért - hozta létre, valamint 20 százalékban a román állam a környezetvédelmi, víz- és erdőügyi minisztériumon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában