A kormány órája

2024.04.22. 18:05

A képviselőházban tüntettek az AUR törvényhozói Boloş pénzügyminiszter távolmaradása miatt

Agerpres

Tüntettek a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselői az alsóház hétfői plenáris ülése előtt, mivel Marcel Boloş pénzügyminiszter nem jelent meg A kormány órája elnevezésű parlamenti meghallgatáson.
Az ellenzéki párt törvényhozói 'Boloş a fiókban felejtette a bértörvényt' feliratú transzparenst és a pénzügyminiszter életnagyságú karikatúráját emelték a magasba.
Adrian Axinia, az AUR egyik képviselője kijelentette, hogy Marcel Boloş távolmaradása a kormánykoalíció 'példátlan arroganciájáról' tanúskodik, olyan körülmények között, hogy az ország 'precedens nélküli gazdasági katasztrófa' szélén áll.
Daniel Suciu ülésvezető emlékeztette a tüntetőket: a pénzügyminiszter átiratban tájékoztatta a házbizottságot arról, hogy az Amerikai Egyesült Államokba utazik egy küldöttség tagjaként.
Egy másik AUR-os képviselő, Ilie Coleşa követelte, hogy vegyék napirendre az európai parlamenti és a helyhatósági választások összevonásáról szóló 21-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvény tervezetének megvitatását. Az ellenzéki politikus szerint a koalíció azért halogatja a törvény megszavazását, hogy ne legyen idő megtámadni az alkotmánybíróságon.
Az ülésvezető elutasította kérését, arra hivatkozva, hogy a napirend megváltoztatásához a frakcióvezetők egyöntetű szavazatára van szükség, erre pedig jelen esetben nincs mód.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában