DNA

2024.03.20. 11:08

Vesztegetés elfogadásával gyanúsítja a DNA a botoşani-i megyei sürgősségi kórház igazgatóját

Forrás: Facebook/DNA

Agerpres

Vesztegetés elfogadásával és befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a botoşani-i megyei sürgősségi kórház igazgatóját, Monica Adăscăliţei orvost, akit kedden őrizetbe vettek az ügyészek.
A korrupcióllenes ügyészség (DNA) szerdai tájékoztatása szerint Monica Adăscăliţei tavaly októberben és decemberben 5000 és 10.000 lej közötti összegeket fogadott el három személytől, akik közül kettő a beosztottja volt. A pénz fejében ígéretet tett arra, hogy jóváhagyja egy személy felvételét egy orvosi állásba, jóváhagyja egy személy áthelyezését egy săveni-i egészségügyi intézményből a botoşani-i kórházhoz, illetve hogy befolyását latba vetve kijárja a kórház illetékeseinél, hogy szerződést kössenek egy személlyel orvosi szolgáltatások nyújtására.
Az ügyészek szerdán kérni fogják a Suceava megyei törvényszéktől a kórházmenedzser 30 napos előzetes letartóztatásának elrendelését.
Monica Adăscăliţei tavaly augusztusban vette át a botoşani-i megyei sürgősségi kórház vezetését, miután az intézmény akkori igazgatóját, Angel Călint menesztették tisztségéből annak a 25 éves várandós nőnek az esete kapcsán, aki néhány órával a kórházba utalása után meghalt a botoşani-i szülészeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában