CNAB

2024.03.29. 12:52

Vasárnap 00:05 és 01:00 óra között szállnak le Bukarestben a schengeni térségből érkező első repülők

Agerpres

Párizsból, Bécsből, Hamburgból, Rómából, Zürichből, Münchenből, Amszterdamból és Genfből érkező repülők lesznek az első schengeni járatok, amelyek vasárnap leszállnak Henri Coandă repülőtéren - tájékoztatott pénteken a Bukaresti Repülőterek Országos Társasága (CNAB).
A menetrend szerint ezek a gépek helyi idő szerint 00:05 és 01:00 között érkeznek a fővárosba.
Bogdan Despescu belügyi államtitkár a bukaresti Henri Coandă repülőtéren tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján rámutatott, március 31-től megszűnnek a határellenőrzések a légi és tengeri közlekedésben, de az utasoknak nem lesznek többletkötelezettségeik, ezek kizárólag a hatóságokra hárulnak.
Despescu beszámolt arról is, hogy tavaly 23 millió utas fordult meg a romániai repülőtereken, a le- és felszálló járatok száma pedig meghaladta a 160 ezret. Utóbbiak 66 százaléka a schengeni övezeten belüli járat volt. A több mint 23 millió utasból mintegy 14 milliót az otopeni-i, 3 milliót a kolozsvári, 2 milliót a iaşi-i repülőtéren jegyeztek - sorolta az adatokat az államtitkár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában